(1) kommentti

Rautatiesillan purkaminen alkaa pian – näin urakka etenee, uusi silta valmistuu runsaan vuoden kuluttua

Lähes 70 vuotta palvellut rautatiesilta on poissa näillä näkymin ennen vuodenvaihdetta.

Rautatien yli johtavan sillan purkaminen ja uuden rakentaminen samalle paikalla alkaa parin viikon kuluttua. Ylikulku Halmstadinkadulla on poikki kokonaan liikenteeltä runsaan vuoden.

Siltaurakan aloituspäivää ei ole tarkkaan lyöty lukkoon. Työpäällikkö Matti Rekilä Kreate Oy:stä kertoo, että töihin ryhdytään kuitenkin heti marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Liikenne siltatyömaan alla voi jatkua Rekilän mukaan koko urakan ajan. Väliaikaisesti yöaikaan saatetaan liikenne joutua katkaisemaan Korsmanninkadulla ja satamaan johtavalla radalla.

Siltatyömaan alla johtavat kadut ja rautatie suojataan ja urakasta ei liikenteelle siltatyömaan alla aiheudu Rekilän mukaan suurempaa haittaa.

Lähes 70 vanha silta puretaan palasiksi isoilla koneilla. Urakka aloitetaan siltakannesta ja lopuksi puretaan siltapalkit.

Sillan purkaminen kestää Rekilän mukaan noin kuukauden, jonka jälkeen aloitetaan heti uuden sillan rakennustyöt. Silta pitäisi olla valmis ensi vuoden loppuun mennessä.

Uusi silta rakennetaan kokonaan paikan päällä. Elementtejä ei rakenteissa käytetä.

Silta toteutetaan aivan samaan paikkaan ja yhtä korkeana kuin entinenkin. Uusi silta on entistä sirompi, ja siitä tulee kolmiaukkoinen, joten jännevälit ovat pidemmät kuin ennen.

Uudelle sillalla kevyenliikenteen väylät ovat vähän leveämpiä kuin nykyisellä ja toisaalta ajoväylä on kapeampi.

Uuden sillan maksaa kokonaan valtio ja Väylävirasto rakennuttaa sen. Urakoitsijana on Kreate Oy.

Hangon kaupunki ei toteuta siltaurakan aikana uusia liikennejärjestelyjä, joita aluksi suunniteltiin, mutta säästösyistä niistä luovuttiin.

Siltaurakka muuttaa yli vuodeksi keskustan liikennevirtoja, kun pääväylä radan yli joudutaan sulkemaan ja keskustan etelä-pohjoisosien välillä pääsee autolla kulkemaan vain Appelgrenintien kautta.

Jalankulku- ja pyörätieyhteydet radan yli ja ali säilyvät suljettavaa siltaa lukuun ottamatta ennallaan.

> Rautatiesillan purkamiseen valmistaudutaan – liikenne lisääntyy toisaalla, lisäkaista risteykseen

> Tasoristeyksen poistoa harkitaan, kun rata saa sähköt – Väylä: Nyt olisi etsikkoaika toteuttaa hanke (Hanko-nyt.fi 23.9.)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Rautatiesilta on sellainen silta, jolla kulkee rautatie. Tuo on silta, joka kulkee rautatien yli.
Irja

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi