(0) kommenttia

Rokotukset etenevät kunnissa verkkaiseen tahtiin – Hankoon saadaan tällä viikolla 160 annosta

Koronrokotuksia annetaan edelleen verkkaiseen tahtiin, koska rokotteita ei saada kuntiin läheskään sitä määrää, jota toivottaisiin.

Hangossa on rokotettu vähintään yhdellä annoksella 268 henkilöä, joista toisen annoksen on saanut 92.

Rokotettujen osuus on THL:n rekisterin mukaan (23.2.) Hangossa 3,3 prosenttia väestöstä ja molemmat annokset saaneiden 1,1 prosenttia.

Tällä hetkellä annetaan pääosin rokotteen ensimmäisiä annoksia, koska annosten väli muutettiin tämän kuun alkupuolella kolmesta viikosta 12:een.

Pidennys on jouduttanut ensimmäisen annoksen rokotukseen pääsyä, mutta toisaalta myöhemmin keväällä rokotteita pitää varata jälleen toiseen annokseen.

Rokotuksen saaneiden suhteellinen osuus väestöstä vaihtelee jonkin verran Uudenmaan kunnissa. Pisimmällä rokotuksissa ollaan pohjoisen Suomen pikku kunnissa.

Raaseporissa on rokotettu ensimmäisellä annoksella 3,9 prosenttia väestöstä ja Lohjalla jopa 5,7. Rekisterin tiedoissa on pientä viivettä.

Hanko saa tällä viikolla noin 160 rokotusannosta. Rokotteet on varattu 85 vuotta täyttäneille kotona asuville hankolaisille, jotka eivät ole kotihoidon asiakkaita.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotuksia kaavaillaan aloitettavaksi ensi viikolla.

> Rokotuksista tiedotetaan Hangon kaupungin nettisivulla

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi