(0) kommenttia

Ruokakauppa kävi koronavuonna hyvin – VBO odottaa Hangolta pian päätöksiä, jotta uusi S-market voidaan rakentaa

Varuboden-Osla on suunnitellut Hankoon uutta S-markettia ja ABC:tä entisen Teboilin tontille. Uusi silta rakentuu kuvassa oikealle taakse. (havainnekuva: Suunnitteluhuone Oy)

Osuuskauppa Varuboden-Oslalla viime vuosi sujui hyvin pandemiasta huolimatta. Ihmiset pysyttelivät kotona, ja ruokaostoksia kaupoissa tehtiin aiempaa enemmän.

Osuuskauppa Varuboden-Osla pystyi kasvattamaan viime vuonna kokonaismyyntiään 3,4 prosenttia. Myynti oli 444 miljoonaa euroa. Myös operatiivinen tulos parani edellisvuodesta 7,8 miljoonaan euroon, osuuskauppa kertoo tiedotteessaan.

Hangossa VBO:lla on S-market, Sale ja rautakauppa. ABC:n polttoaineasema oli puolet vuodesta suljettu.  Osuuskauppa toimii Länsi- ja Itä-Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla.

Vaikka osa toimialoista kärsi pandemiasta, marketkaupan kasvanut myynti piti osuuskaupan tuloksellisena. Marketeissa myynti kasvoi lähes 10 prosenttia. VBO ei kerro paikkakuntakohtaisia lukujaan.

VBO investoi koko toimialueellaan viime vuonna noin 16,7 miljoonaa euroa. Investointitahti jatkuu sitä mukaan, kun suunnitelmat kaupunkien kanssa etenevät.

VBO:lla on valmiudet ryhtyä Hangossa uuden S-marketin rakennustöihin nopeasti sen jälkeen, kun kaavoitus on valmis.

Varuboden-Osla odottaa, että entisen Teboilin tontin kaava saa lainvoiman tulevan kevään aikana. Kaava vaatii vielä valtuuston päätöksen ja sopimukset kaupungin kanssa.

Hangon kaupunginhallitus käsitteli tällä viikolla VBO:n kanssa neuvoteltua luonnosta maankäyttösopimukseksi, joka on edellytys, että kaava voidaan hyväksyä. Sopimusta päätettiin hioa vielä.

VBO on suunnitellut vanhan Teboilin tontille kookasta S-markettia ja ABC-polttoaineasemaa. ABC voisi toteutua tontille rakennusaikataulullisesti nopeammin kuin S-market.

Päivittäistavarakaupan yhteyteen on VBO:n mukaan tulossa myös vuokralaisia.

VBO haluaisi avata Santalantien ABC:n vielä siihen saakka, kunnes uusi asema saadaan käyttöön.

> Kaupunki antoi luvan aseman avaamiselle – VBO:lla on valmius avata ABC muutamassa päivässä (Hanko-nyt.fi 12.2.)

Raaseporissa VBO:lla on meneillä Tammisaaren S-marketin remontti ja laajennus.

Osuuskauppa on lisäksi ollut pitkään kiinnostunut rakentamaan Prisman Karjaalle nykyisen ABC-liikenneaseman viereen, mutta kaavoitus on edelleen auki.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi