(1) kommentti

Sillan tukimuurin taideteos on valittu – teoksesta voi nähdä muuttolinnut Tulliniemellä

Hangon uuden ylikulkusillan tukimuuriin tuleva taideteos on valittu. Yli 40 ehdotuksen joukosta raati nosti voittajaksi teoksen nimeltä ”Liito”.

− Voittajateoksessa "Liito" näemme muuttolinnut lentämässä Tulliniemeltä. Kaukaa katsoessa voi nähdä koko lauman ja läheltä teoksesta tulee abstraktinen värikenttä. Onko se pieni surffari, jonka näemme oikeassa alakulmassa, kertoo raadin jäsen, taitelija Sandra Kantanen.

Toiseksi sijoittui teos ”Merimerkit” ja kolmanneksi ”Merenvalo”, joka oli myös yleisön suosikki.

− Se mikä miellytti meitä Merimerkit -teoksessa, oli tapa käyttää pilareita, ja että Hangon sijainti oli leikkimielisesti nostettu esille merimerkeillä. Teos on abstrakti, mutta samanaikaisesti teoksessa on kolme pientä merimaalausta isossa kokonaisuudessa, kertoo kulttuurijohtaja Jennika Friman

− Merenvalo kuvastaa Hangon kaunista luontoa merenpohjasta katsoen. Teos sisältää monta yksityiskohtaa, jotka kertovat elämästä Hangossa, Friman jatkaa.

Kilpailussa valittiin kolme finalistia. Tämän jälkeen yleisö sai valita suosikkinsa äänestämällä.

Lopullista valintaa tehdessään raati painotti erityisesti taiteellista toteutustapaa, miten teos sopii kaupunkiympäristöön sekä teknistä toteutusta. "Liito" täyttää raadin mielestä nämä kriteerit.

Laura Merz on kotoisin Lohjalta, ja hän on taiteen maisteri Aalto yliopistolta.

Hänen taidettaan löytyy julkisista tiloista kuten Pariisin Suomi-instituutista ja Helsingin keskuskirjasto Oodista.

Tulossa on muraali Lohjan asuntomessuille ja taideteoksia Espooseen, Turkuun ja Helsinkiin. Merz on myös kuvittanut lastenkirjoja.

Merz palkitaan 10 000 eurolla. Toiseksi sijoittui Sampo Apajalahti ja hänet palkitaan 1 000 euron palkinnolla. Adrian Sundberg, joka sijoittui kolmanneksi, saa 500 euron palkinnon. 

Valintaraatiin kuuluivat Kantasen ja Frimanin lisäksi Pro Artibuksen toimitusjohtaja Nina Toppila ja Väyläviraston aluejohtaja Erkki Mäkelä.

> Uuden sillan taidekilpailuun tuli 40 ehdotusta – 10 000 euron palkinnosta kilpailee kolme finalistia (Hanko-nyt.fi 4.6.)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Minkä takia täytyy edes kysyä yleisön mielipidettä, koska sitä ei kuitenkaan kuulla, vaan raati valitsee
Ärsyyntynyt

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi