(2) kommenttia

Skogbyn onnettomuus tulee vielä oikeuden käsittelyyn – syyttäjä hakee valituslupaa

Junan ja puolustusvoimien kuorma-auton törmäyksessä menehtyi vuonna 2017 kolme varusmiestä ja viisi loukkaantui.

Skogbyn tasoristeysonnettomuuden jälkiselvittely ei ole oikeudessa vielä ohi. Syyttäjä haluaa asian korkeimpaan oikeuteen ja hakee valituslupaa.

Helsingin hovioikeus piti joulukuussa voimassa aiemmin käräjäoikeuden antaman vapauttaman tuomion kolmen ihmisen kuolemaan johtaneesta tasoristeyksen turmasta vuonna 2017.

Puolustusvoimien kuorma-autoa ajanut varusmies on ollut oikeudessa kaksi kertaa ja syytekohtia häntä vatsaan on ollut useita.

Hovioikeus päätyi joulukuussa samoille linjoille kuin käräjäoikeus aiemmin. Oikeuden mielestä kuljettaja ei laiminlyönyt velvollisuuksiaan, vaan kyseessä oli tapaturma.

Oikeus totesi, että kuljettajan näkyvyys takaviistoon oikealle oli olematon ja tämä on seikka, joka on selvinnyt onnettomuuden jälkeen tehdyissä tutkimuksissa.

Syyttäjä vaati hovioikeudessa kuljettajalle tuomiota muun muassa kolmesta kuolemantuottamuksesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä hakee valituslupaa. Jos korkein oikeus sen myöntää, tapausta aletaan vielä käsitellä oikeudessa.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kuka vastaa teiden / tasoristeyksien linjauksista ja niiden korjauksista niin, ettei tuollaisia esim. yksin umpipakettiautolla ajaessa mahdottomia tilanteita syntyisi?
Kulkija
Jättäisivät jo poikaparan rauhaan, miksi kukaan ei vaadi puolutusvoimia vastuuseen?
Hemppa

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi