(0) kommenttia

Taidenäyttely Humberto Couet Elämäni – Taiteeni

Ranskalainen taiteilija Humberto Couet aloitti taiteilijauransa vaikean nuoruuden jälkeen Pariisissa ja lupaavana ja palkittuna taiteilijana Roomassa. Masennus ja kauheus leimasivat tätä hänen ensimmäistä n.s. ”punaista maalausaikakauttansa”. Hän maalasi synkkiä kuvia, joiden päävärit olivat musta ja verenpunainen.

Taiteilija muutti vuonna 1969 Ruotsiin ja nykyinen impressionistinen maalaustyyli syntyi vasta tavattuaan hankolaisen vaimonsa. Nykyään taiteilija on tunnettu ja hyvin arvoistettu hohtavan harmonisista, romanttisista teoksistaan.

Maalauksien aiheet ovat pohjoismaista luontoa, monet tietenkin Ruotsista. Suomeen hänellä on vahva side, koska hänen vaimonsa on alkujaan kotoisin Hangosta, missä pariskunta usein vierailee. 

Mutta ei ole oikeastaan mitään merkitystä mistä maalauksen aihe on - niissä kaikissa merkitsevät valo, tunnelma, elämän kauneus ja runsaus. 

Humberto Couet’in väripaletti on kaunis ja heleä kuin kesä itse. Maalauksiin hän vangitsee tuokion kesästä valoineen, varjoineen ja lähes tuoksuineenkin. Romanttiset ja nostalgiset teokset antavat katsojalle syvän ja unohtumattoman kauneuden elämyksen.

Taidenäyttely on esillä 28.7.-16.8.

Avoinna arkisin klo 12-18 ja viikonloppuisin klo 12-16 Hangon kaupungintalon Galleriassa

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi