(0) kommenttia

Taksiyrittäjä pimitti veroja 45 000 euroa ja laiminlöi kirjanpidon – oikeus määräsi vuoden vankeutta

Arkistokuva, ei liity tapaukseen..

Hankolainen taksiyrittäjä on tuomittu käräjäoikeudessa yhden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

Oikeuden mukaan yrittäjä oli jättänyt vuosina 2014-2016 maksamatta veroja yhteensä noin 45 000 euroa. Summasta 8 500 euroa oli arvonlisäveroa.

Yrittäjä ei ollut ilmoittanut vajaan kahden vuoden aikana yritystoimintansa tuloja eikä pitänyt asianmukaista kirjanpitoa.

Yrittäjä myönsi oikeudessa rikokset, ja hän on maksanut verovelkansa kokonaisuudessaan ennen oikeudenkäynnin alkua.

Syytetty vetosi oikeudessa, että tuomiota pitäisi lieventää. Perusteina oli se, että hän on auttanut rikosten tutkinnassa ja hän on maksanut verot.

Käräjäoikeus oli siltä osin eri mieltä, että syytetty olisi auttanut tutkintaa. Sen sijaan veronvelka oli oikeudenkin tietojen mukaan hoidettu.

Oikeudessa syytetty piti jutun käsittelyaikaa kohtuuttomana, koska rikoksista oli kulunut jo 5-6 vuotta ennen kuin tuomio on nyt annettu.

Oikeuden mielestä pitkä käsittelyaika johtuu verohallinnon käytännöistä, eikä tutkinta ja tuomio ole venynyt kohtuuttoman pitkäksi.

Rikosepäilyjä on ryhdytty tutkimaan kesällä 2017, kun edellisvuoden lopullinen verotus on päätetty. Verottaja teki rikosilmoituksen vajaa vuosi sitten.

Oikeus puntaroi tuomion pituutta ja piti 1 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistusta vastaavissa tapauksissa normaalina.

Koska verot oli maksettu jo aiemmin, oikeus lievensi tuomiota 2 kuukaudella.

Vuoden vankeustuomio on ehdollinen. Koeaika jatkuu 30.4.2022 saakka.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siitä voi valittaa hovioikeuteen.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi