(5) kommenttia

Tasoristeyksen poistosta voi kysyä infotilaisuudessa – Radan yli vai ali?

Tasoylikäytävän korvaava hanke alkaa aikaisintaan ensi vuonna sen jälkeen, kun ylikulkusilta Halmstadinkadulla on valmis. (kuva: Harry Santajärvi)

Ennen päätöksentekoa Appelgrenintien tasoristeyksen poistamisesta järjestetään yleinen infotilaisuus, jossa hankkeesta voi esittää kysymyksiä.

Väylävirasto on esittänyt viime vuonna Hangon kaupungille, että tasoristeys tulisi poistaa. Kustannukset olisi tarkoitus laittaa puoliksi valtion ja kaupungin kesken.

Asiaa miettinyt työryhmä on puntaroitunut kolmea vaihtoehtoa ja esitti sillan rakentamista radan yli samalla paikalla kuin tasoristeys on nyt.

> Uutta 120 metrin siltaa ehdotetaan tasoristeyksen päälle – kaksi muuta vaihtoehtoa myös tutkittu (Hanko-nyt.fi 15.1.)

Hangon kaupunginhallitus ei vielä viime kuussa ottanut kantaa hankkeeseen, vaan päätti järjestää ensin kaupunkilaisille infotilaisuuden.

Sellainen järjestetään virtuaaliseesti torstaina 18.2. klo 18-20.

Kaupunkilaiset ja muut saavat kysyä ja kertoa näkemyksensä Hanko Pohjoisen eritasoliittymän eri vaihtoehdoista.

Linkki infotilaisuuteen ilmoitetaan myöhemmin kaupungin nettisivulla. Kysymyksiä voi lähettää myös ennakkoon  12.2. mennessä eritasoliittyma(at)hanko.fi.

> Konsulttiselvitys hankkeesta (Ramboll)

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Hanko-Pohjoisen asema voitaisiin jakaa kahtia, niin että lähtevä liikenne pysähtyisi tasoristeyksen jälkeen. Tällöin puomeilla suljettu sika puolittuisi vähintään. Sillat ja tunnelit aivan liian kalliita liikennemäärään nähden.
Henry Görnemann
Helt onödigt - bättre kontroll av långtradarnas hastigheter så kör de inte genom bommarna!
Tom Peltonen
Olen samalla kannalla Immosen kanssa. 35 vuotta ajan hermolla liikenteen parissa työskenneelleenä en muista - 70 lähtien tuolla ylikäytävälle sattuneen onnettomuuksia. Puomien ja valojen jälkeen ei ainakaan yhtään. Puomit on lentäneet muutamia kertoja. Ei ylikäytävän vika vaan törppöjen ratinpyörittäjien. Taajamylikäytäviä on muuaallakin, ei tarvitse mennä Lohjaa kauemmas, taitaa siellä parikin olla. Tuolla satsauksen hinnalla saisi ainakin katujen kuntoa parannettua ettei tarvitsisi harrastaa slalomajoa kraatereita väistellen!
Tapio Kalanti
TÄYSIN turha hanke, Hangossa on tärkeämpiä rahareikiä kuin tuo. Ei missään nimessä jatkoon.
Jarkko Immonen
15.1 julkaistu kuva näyttää kyllä hienolta. Ajoratojen jäätymisen takia olen vaan sitä mieltä että suoraan menevä liinenne (molempiin suuntiin) pitäisi saada oma kaista. Elikkä kunnon kääntymiskaistat kun kääntyy Appelgrenintielle ja Täcktomiin päin. Mutta sehän voisi ehkä mennä uuden sillan alta? Pitää suunnitella hyvin jos aiotaan lisätä rakentamista Täcktomissa.
Johannes Laxell

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi