(5) kommenttia

Tasoristeyksestä ei tehdä vielä mitään päätöksiä – ratkaisut jäävät uudelle valtuustolle

Appelgrenintien tasoristeyksen korvaamiseen tai turvallisuuden parantamiseen on etsitty vaihtoehtoja.

Kuluneen talven ajan puitu Appelgrenintien tasoristeysratkaisu jää odottelemaan ja päätöksiä on odotettavissa vasta kuntavaalien jälkeiseltä valtuustolta.

Tasoristeyksen turvallisuuden parantamiseksi on esitetty useita vaihtoehtoja uudesta sillasta nykyisen katulinjauksen parantamiseen.

Väylävirasto on kiirehtinyt Hangon päätöksentekoa. Hanko-Hyvinkää -radan sähköistyksen yhteydessä on varattu rahaa tasoristeysten poistamiseen.

Väylän on aiemmin ilmoittanut, että se tarvitsee päätökset tasoristeyshankkeista, joille on varattu ratahankkeessa kokonaissumma, tämän kesäkuun loppuun mennessä.

Hangon kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana, että uudelle valtuustolle järjestetään infotilaisuus, jonka jälkeen päätöksiä voidaan tehdä.

Tasoristeyksen korvaamisesta tehtiin aluksi siltasuunnitelma. Noin 120-metrinen silta kulkisi radan yli. Kustannukset olivat yli 5 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on noin 3 miljoonaa.

Hanko hylkäsi siltasuunnitelman, minkä jälkeen etsittiin halvempaa ratkaisua. Sellainen olisi tasoristeyksen säilyttäminen, mutta katulinjauksen muuttaminen.

> Lue lisää: Hylätylle tasoristeyshankkeelle on etsitty vaihtoehtoa – yksi selvästi halvempi ratkaisu löytyi (Hanko-nyt.fi 19.4.)

Tasoristeysratkaisuihin annetuissa lausunnoissa Oy Hangö Stevedoring Ab puoltaa ylikulkusillan rakentamista.

Yhtiön huolena on, että yksitasoisesta risteyksestä tulee este liikenteen sujuvuudelle, ja se hankaloittaa Hangon sataman kasvumahdollisuuksia.

Myös Hangon Satama on pitänyt kustannustehokkaimpana siltavaihtoehtoa, joka turvaisi sataman ajoneuvoliikenteen vuosikymmeniksi eteenpäin.

Satamayhtiön viittaa lausunnossaan liikennelukuihin. Ennen korona-aikaa vuonna 2019 Länsisataman pääportin kautta kulki noin 1 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Valtaosa liikenteestä on raskasta satamaliikennettä.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Toivotaan, että uusi valtuusto vaatii satamaa osallistumaan tasoristeyksen muutostöihin. Satama tekee hyvät voitot joka vuosi. Samalla myös satamaväylän meluasiat kuntoon.
Satama
@baabushka
Oletko ihan varma siitä että koko satamaliikenne ja Täktomintie ovat hyvä yhdistelmä? Vai rakennetaanko uusi "Satamatie" uusine risteyksineen ja ongelmineen? Minun ääni menisi sillalle jos tehtäisiin liittymät ja kevyt liikenne kunnolla.
Johannes Laxell
Eiköhän se riitä jos raskas liikenne siirrettäisin menemään jo olemassa olevan alikulun kautta kaatopaikan vieressä ja uusi tie vanhan kaatopaikan läpi ja sit eikun täktomintietä suoraan satamann!
baabushka
Uusi kaupunginvaltuusto aloittaa elokuussa ja Väyläviraston tarjous on voimassa vain kesäkuun. Kuinkahan todennäköistä on, että eritasoliittymä toteutuu jos kaikki kustannukset lankeavat Hangon kaupungille?
Anne
Kui sattukin, siirto seuraavalle kun ensin on siirrelty. Sataman pointti hyvä sataman kehityksen kannalta. Pulinat pois, mitä täällä on ilman satamaa!
Tapio

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi