(0) kommenttia

Tasoristeysasia ei olekaan loppuun käsitelty – valtuusto pääsee vielä ainakin väittelemään aiheesta

Ainakin keskustelu Appelgrenintien tasoristeyksestä jatkuu.

Hangon kaupunginhallituksen tyrmäämä ehdotus Appelgrenintien tasoristeyksen korvaamisesta sillalla tai nykyisen rataylityksen parantaminen tulevat vielä valtuuston pöydälle.

Kaupunginvaltuustossa tehtiin tiistai-iltana kaksi aloitetta, joihin kaupunginhallituksen on ainakin jollakin tavalla vastattava. Molemmissa aloitteissa vaaditaan, että tasoristeysasia on ylipäätään tuotava valtuuston käsittelyyn.

Valtuuston puheenjohtaja Jouko Kavander (sd.) ja kolme muuta valtuutettua edellyttävät, että kaupunginhallitus valmistelee valtuustolle periaatepäätöksen Hanko Pohjoisen tasoylikäytävän liikennevaihtoehdoista 18.5.2021 valtuuston kokoukseen.

Aloitteen ovat Kavanderin lisäksi allekirjoittaneet Jorma Nousiainen (sd.) , Björn Peltonen (r.) ja Jaana Pulkkinen (sd.).

Toiseen tasoristeykseen liittyvän aloitteeseen tuli mukaan puolet valtuustosta.

Valtuutettu Bernt Förström (sd.) teki aloitteen, että nykyisen tasoristeyksen turvallisuuden parantamista suunnitellaan huomattavasti halvemmilla ratkaisuilla kuin mitä silta maksaa.

Kaupunkia kehotetaan neuvottelemaan Väyläviraston kanssa erilaisista ratkaisuista, joita aloitteen mukaan on tehty muuallakin. Aloitteessa mainitaan muun muassa turvalaitteista.

Aloitteen on allekirjoittanut yhteensä 16 valtuutettua.  

Hangon kaupunginhallitus äänesti tasoristeyksen poistosta viime viikolla ja hylkäsi ehdotuksen uudesta sillasta, jota Väyläviraston ja kaupungin viranhaltijoiden työryhmä ehdotti.

> Kaupunginhallitus tyrmäsi ehdotuksen uudesta sillasta, jolla tasoristeys korvattaisiin (Hanko-nyt.fi 2.3.)

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi