(2) kommenttia

Tempauksella ja sponsorien tuella Hangon koululaisille pyörän valot – jaossa yli 800 takavaloa

Polkupyörissä on oltava lain mukaan punainen takavalo. Kaikkille Hangon koulaisille on hankittu sellainen.

Hankoniemen yläasteella syntynyt idea hankkia koululaisille lain vaatima punainen takavalo polkupyöriin laajeni kaikkiin Hangon kouluihin.

Hangon kaupungin koulujen lukuvuoden yhtenä painopistealueena on liikenneturvallisuus.

− Tämän innoittamana Hankoniemen yläaste sai idean hankkia oppilailleen uuden tieliikennelain mukaisen pyörän punaisen takavalon, jonka katsotaan parantavan liikenneturvallisuutta olennaisesti, kertoo yläasteen vararehtori Marjo Enberg.

Punainen takavalo on polkupyörissä ollut pimeällä ja hämärässä ajaessa pakollinen viime kesäkuusta lähtien, kun uusi tieliikennelaki tuli voimaan. Valon vai asettaa myös vaikkapa reppuun.

Tempaukselle saatiin Enbergin mukaan ennakoitua enemmän sponsoritukea ja takavaloja voitiin hankkia 830 kappaletta. Niistä riittää kaikkiin kouluihin ala-asteelta lukioon.

Pääosa takavaloista jaettiin kouluille jo viime viikolla ennen syyslomaa.

−Näin lapset ja nuoret voivat siirtyä turvallisin mielin kohti pimeneviä syysaamuja ja -iltoja, Enberg iloitsee.

Projektin yhteistyökumppanina ovat Hangö Rotaryklubb-Hangon Rotaryklubi, Helkama Velox Oy ja Lions Club Hanko-Hangö.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Elämme lokakuun puolta väliä, ja nämä uudet pyörien valomääräykset astuivat voimaan 1.6.-20. On tietenkin hienoa, että jotkut sponsoroivat nyt valoja koululaisten pyöriin, mutta täytyy silti hiukan ihmetellä. Valomääräykset ovat olleet voimassa jo 4,5 kuukautta, eivätkä vanhemmat ole huolehtineet siitä, että koululaisten pyörissä on asianmukaiset valot. Rahasta se ei voi olla kiinni. Tokmannilla pyörien takavalo näytti maksavan 5 euroa.
Ari Katro
Pitää muistaa, että pyörässä oltava myös eteenpäin näyttävä valkoinen tai vaaleankeltainen valo! Toki takavalo tärkeämpi, koska taaksensa ei juurikaan näe.
Antti Voipio

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi