(0) kommenttia

Torstaina 4.11.21 alkavat Hangon Elokuvajuhlat tuo valoa pimeyteen

Rikinkeltainen taivas

HANGON ELOKUVAJUHLAT kutsuu vieraansa 4.–8.11.2021 elokuvan pariin, marraskuun pimeyttä karkuun. Esityspaikat ja ohjelmisto ovat vertaansa vailla: tunnelmallisten Kino Olympian ja Hotelli Regatan valkokankaille heijastetaan 20 elokuvaa 12 eri maasta.

”Ohjelmisto on suunniteltu niin, että siellä on jokaiselle jotakin, kaikenikäisille ja laadusta tinkimättä”, kertoo elokuvajuhlat järjestävän Olympian ystävät ry:n uusi puheenjohtaja Sampsa Laurinen

Perjantai-illan ohjelmassa on kiinnostava kotimainen ensi-ilta, kun Kjell Westön menestysromaaniin pohjautuva Rikinkeltainen taivas esitetään Kino Olympiassa. Jussi-palkittu ohjaaja Claes Olsson esittelee elokuvan ja on tavattavissa myös näytöksen jälkeen.

Elokuvan pääosissa nähdään Nicke Lignell, Linda Zilliacus, Pekka Strang, Mimosa Willamo, Jonna Järnefelt ja Johanna Af Schulten

Ruotsinkielistä elokuvaa edustavat palkitun ruotsalaisohjaaja Gabriela Pichlerin kaksi teosta: Amatöörit (2018) ja Syödä, nukkua,kuolla (2012), jotka kumpikin ansaitsivat kotimaassaan vuoden parhaan elokuvan palkinnot. “Pichler kuvaa pohjoismaisen yhteiskunnan muutoksia lahjomattoman tarkasti ja inhimillisesti mutta myös nauruhermoja kutkuttavalla tavalla”, Laurinen kuvailee.

Perjantaina Kino Olympiassa koetaan koko perheen ratkiriemukas Kinokonsertti, jossa lyömäsoittaja Simo Laihonen säestää Buster Keatonin mykkäelokuvan_ Kameramies_ (1928). Lauantain teemana on Ranska, ja Truffaut’n iki-ihanan _Amerikkalaisen yön_ (1973) jälkeen irrotellaan Hotelli Regatan Merisalissa _Villit ranskalaiset _-klubilla, missä Dj Flâneuse F loihtii ranskalaisen levymusiikin tunnelmia Bertrand Mandicon lyhytelokuvien oheen.

Hangon Elokuvajuhlat päättyy Kristian Åbergin ohjaamaan dokumenttiin Hanko, meri ja musiikki. Jos Hanko olisi musiikkia, mikä kappale se olisi? Päätösnäytökseen yleisöllä on vapaa pääsy.

Koko ohjelmisto ja liput: www.hangonelokuvajuhlat.fi

Noudatamme voimassa olevia koronaohjeistuksia, maskin käyttöä suositellaan.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi