(0) kommenttia

Tulliniemeltä löytyi viisi kuollutta joutsenta, joista yhdellä on todettu lintuinfluenssa

Hangon Tulliniemen uimarannalta löytyneessä kuolleessa kyhmyjoutsenessa on todettu tutkimuksissa lintuinfluenssa. Asiaa tutkinut Ruokavirasto vahvisti tapauksen perjantaina.

Tulliniemen uimarannalta löytyi viime perjantaina viisi kuollutta kyhmyjoutsenta, joista yhdestä todettiin korkeapatogeeninen lintuinfluenssa. Samanlaisia löytöjä tehtiin Kotkassa ja Tuusulassa.   

Ärhäkkää lintuinfluenssaa on tänä talvena todettu luonnonvaraisista linnuista Etelä-Suomessa. Janakkalassa tauti pääsi leviämään myös fasaanitarhalle.

Lintuinfluenssaan viittaavista tautiepäilyistä tulee ilmoittaa kunnan- tai läänineläinlääkärille.

Mikäli oireita havaitaan siipikarjassa tai muissa vankeudessa pidettävissä linnuissa, on asiasta välittömästi ilmoitettava kunnaneläinlääkärille.

Lintuinfluenssavirukset tarttuvat huonosti ihmiseen, ja tartunta vaatii yleensä läheisen kontaktin sairastuneeseen villilintuun, siipikarjaan tai niiden eritteisiin.

Lintuinfluenssatilannetta seurataan tarkasti, koska se voi olla erittäin vahingollista siipikarjalle. Myös ihmiselle korkeapatogeeninen lintuinfluenssa voi olla vaarallinen.

Kuolleisiin lintuihin ei pidä koskea paljain käsin, neuvovat viranomaiset.

> Kuolleita joutsenia on löydetty useita ja lintuinfluenssaa tutkitaan – lintuihin ei saa koskea (Hanko-nyt.fi 16.3.)

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi