(2) kommenttia

Turistikeskustan viihtyisyyttä halutaan parantaa – liikenne on pulma, josta kysytään mielipiteitä

Appelgrenintiellä jokainen "vapaa" neliömetri täyttyy autoista kauniina päivänä. Oikealla oleva pakettiauto ei ole pysäköity, se on ajossa.

Hangossa pyritään tänä vuonna etsimään ratkaisuja turistikeskuksen liikenneongelmiin ja kehittämään entistä viihtyisämpää Hankoa.

Tavoitteena on lisätä Hangon keskustan kävelypainotteisuutta. Siihen liittyy olennaisena asiana autoliikenteen ja pysäköinnin ohjaaminen.

Yksi käynnissä olevan hankkeen työkalu on mielipidekysely. Kyselyllä pyritään selvittämään, miten Hangossa tänä kesänä vierailevat ovat saapuneet kaupunkiin ja liikkuneet kaupungissa sekä pysäköinnin, opastuksen ja reittien toimivuutta.

Kyselytulosten ja kokemusten perusteella luodaan jatkoa varten toimintamalli, jolla vähennetään kesäajan ja tapahtumien aikaisen autoliikenteen haittojen sekä lisätään turistikeskustan viihtyisyyttä ja liikenneturvallisuutta.

Elokuussa toteutetaan myös pilotti, jossa muun muassa kokeillaan kaukoparkin toimivuutta.

Pilottitoimenpiteet painottuvat elokuun puoliväliin Poker Run ja Windsurfer World Trophy tapahtumien yhteyteen 13.-15.8.

> Lue lisää: Kaukoparkkia on tarkoitus kokeilla Poker Run -viikonloppuna ja suitsia vallatonta pysäköintiä (Hanko-nyt.fi 14.6.)

Kyselyyn voi vastata 31.8.2021 saakka joko verkossa tai Hangon kaupungin matkailutoimistossa täyttämällä paperisen kyselylomakkeen.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Eikö Hangon kaupungin olisi syytä vihdoinkin ajatella asukkakkaittensa -vaki ja loma- viihtyvyyttä? Regatta oli täysin hallitsematon kaaos karmeine koronaseurauksineen. Pitääkö hankolaisten lähteä taas evakkoon kuten sodan aikana, kun Poker Runnista on odotettavissa vielä pahempaa?
Marja Soisalo
Kävelykaduksi?
Maija

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi