(0) kommenttia

Tytöt kriiseissä - Rauli Virtasen valokuvanäyttely Hangossa

Suomalaisille 50 vuoden ajan maailmaa avannut ulkomaankirjeenvaihtaja Rauli Virtanen kokosi yhdessä Plan International Suomen kanssa valokuva-arkistostaan ainutlaatuisen kuvauksen tyttöjen elämästä kriiseissä ja konflikteissa. Tytöt kriiseissä: Rauli Virtasen silmin -näyttely on vahva puheenvuoro tyttöjen oikeuksien puolesta.

Aikaisemmin vain Tampereella, Kuopiossa ja Raisiossa nähty uutuusnäyttely on esillä Hangon kaupungintalon galleriassa 12.-30.1.2022. Näyttely on avoinna ma-pe klo 11-16, la-su klo 11-14. 

Virtasen valokuvanäyttely toteutetaan Hangossa vapaaehtoistyönä. Planin vapaaehtoisena vuosia toiminut Minna Ruolanto on rakentanut näyttelyn yhdessä Hangö Gymnasiumin oppilaiden ja opettajien kanssa. Lisäksi esillä on myös Hangö gymnasiumin ja högstadiumin sekä Hankoniemen yläasteen ja lukion eri oppitunneilla tehtyjä töitä. 

"Galleriassa on kaikkiaan paljon nähtävää. Rauli Virtasen puhuttelevien valokuvien ja tarinoiden ohella hankolaiset opiskelijat ja opettajat ovat nähneet kokonaisuuden eteen valtavasti vaivaa - kannattaa tulla ajan kanssa", Minna Ruolanto kertoo.

Tytöt kriiseissä -näyttely inspiroi tutkimaan teemaa myös Hangon kirjastossa. Kirjaston alakerrasta löytyy Hankoniemen lukion oppilaiden posterinäyttely sekä kirjastonhoitaja Nina Leppälän kuratoima lainattava näyttely, joihin voi tutustua kirjaston aukioloaikoina. 

Lisäksi yhteistyössä Hangon kansalaisopiston kanssa järjestetään keskiviikkona 19.1.2022 klo 18-19 verkkoluento, jonka aikana tapaamme Aasian kuvausmatkalla olevan Rauli Virtasen sekä Plan International Suomen vapaaehtoiskoordinaattorin Tiina Salolan. Luennolle ilmoittaudutaan kansalaisopiston verkkosivujen kautta. 

Yleisöllä on kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy koronarajoitukset huomioiden. 

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi