(2) kommenttia

Uuden S-marketin ja ABC:n rakentaminen viivästyy – hallinto-oikeuteen jätettiin valitus muotoseikasta

Varuboden-Osla on suunnitellut Hankoon uutta S-markettia ja ABC:tä entisen Teboilin tontille. Uusi silta rakentuu kuvassa oikealle taakse. (havainnekuva: Suunnitteluhuone Oy)

Osuuskauppa Varuboden-Oslan hanke rakentaa uusi S-market ja ABC-polttoaineasema rautatieaseman naapuriin viivästyy, koska alueen uusi asemakaava ei ole lainvoimainen.

Hangon valtuusto hyväksyi toukokuussa useiden vuosien suunnittelun jälkeen asemaseudun uuden kaavan, joka mahdollistaisi myymälän ja polttoaineaseman rakentamisen entiselle Teboilin tontille.

Valtuuston päätöksestä on jättänyt 23.6. valituksen hallinto-oikeuteen valtuutettu Rolf Nyström (Hanko 2016).

Nysröm kertoo, että hän on tehnyt valituksen tässä vaiheessa muotoseikasta, eikä hän ole tässä vaiheessa ottanut mitään kantaa itse asemakaavaan.

Hänen mukaansa valtuuston päätöstä ei ole kuulutettu virallisesti kaupungin internetsivulla kuten laki vaatisi. Hän vaatii asian palauttamista ja päätöksen tiedottamista asianmukaisesti.

Itse asemakaavaan Nyström kertoo ottavansa mahdollisesti kantaa myöhemmin.

Valitusprosessit kestävät tyypillisesti 1-2 vuotta riippuen, eteneekö valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka.

Varuboden-Osla ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida asemakaava-asiaa.

Aikaisemmin VBO on toivonut, että asemakaava olisi ollut valmis ja lainvoimainen viime kevään aikana.

Hangon S-market on ollut VBO:n suuremmissa investoinneissa ensimmäisenä ja hankkeessa oli valmiudet edetä ripeästi. Viime vuonna VBO rakennutti uuden S-marketin Kirkkonummen Masalaan.

Hangon ABC on ollut suljettuna vuoden sen jälkeen, kun aseman ympäristölupa päättyi. Ely-keskus ei ole suostunut aseman avaamiseen, koska se sijaitsee pohjavesialueella.

Aiemmin VBO on kertonut, että uusi ABC-asema olisi mahdollisesti voitu toteuttaa Teboilin tontille jo ennen kuin S-market olisi valmistunut.

> Aseman ympäristö sai viimein kaavan, joka mahdollistaa S-marketin ja ABC-aseman rakentamisen (Hanko-nyt.fi 18.5.)

Lisätty (6.7.): Nyströmin kommentti

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

@baabushka
Ei sitä ihan helpolla ymmärrä. Hän oli itse mukana hyväksymässä (tiedän, äänesti vastaan) eikä edes ilmoittanut eriävää mielipidettä (pöytäkirjan mukaan). Jos syy valituksen jättöön on se että oli eri mieltä niin sitten valtuutettu on OMASTA MIELESTÄNI unohtanut tehtävänsä = työnteko yhteiskunnan parhaan edestä, ei vaan niiden edestä jotka äänestivät vaalissa.
Jos menee niin kuin melkein aina tähän asti, elikkä vuosia menee mutta lopputulos on sama kuin 18.5 hyväksytty, niin on itku lähellä. Joskus voi kyllä miettiä että mikä on suurempi hyve: kaikkien voitto (lainvoimainen kaava) vai henkilökohtainen voitto (saatiin EHKÄ se yksi pilkunvirhe oikaistu)? Olen ruotsiksi kirjoittanut vähän koskien ajatuksiani hallinnosta svenska.yle.fi/vastnyland sivulla "Intern revision: Hangö Stad har inte följt...
Tiedän että tämä on kieletty ajatus, mutta joskus tuntuu siltä että voisi poistaa valitusoikeuden jos on ollut mukana tekemässä päätöstä. On ollut kaikki mahdollisuudet vaikuttaa verraten "tavallista kansalaista" niin siinä voisi jääviys astua voimaan.
Mutta toivotan hyvää kesää kaikille!
Johannes Laxell
No mistä nyt kiikastaa?
baabushka

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi