(1) kommentti

Uuden sillan taidekilpailuun tuli 40 ehdotusta – 10 000 euron palkinnosta kilpailee kolme finalistia

Merimerkit

Hangon uuden ylikulkusillan taidekilpailu on kiinnostanut taiteentekijöitä. Ehdotuksia tuli 40, ja niistä on loppusuoralle valittu kolme teosta, joista yleisö voi äänestää.

Valinnan tehneen raadin mukaan ehdotuksista löytyi värikkäitä, abstraktisia, historiallisia, hillittyjä, aurinkoisia ja merellisiä vaihtoehtoja.

Lopuksi raati päättyi teosehdotuksiin ”Liito”, ”Merenvalo” ja ”Merimerkit”. Kaikissa teoksissa yhdistyy meren läheisyys kaupunkiin. 

Liito

Taiteilija kertoo maalauksen aiheena olevan merimaiseman liitäjät – linnut ja purjeet. Inspiraationa on toiminut tunnelmat, jotka taiteilijan mielestä liittyvät rantakaupunkiin ja merimaisemiin.

Teoksessa nostetaan myös esille se, että Hankoniemi on yksi maamme parhaista lintujen muuttoväylistä. 

Merenvalo

Teoksen aiheena ovat Hangon Luonnon monimuotoisuus ja kauneus. Teos kuvaa Hangon merellistä luontoa samanaikaisesti sekä veden alta että päältä.

Taiteilija on halunnut ottaa esiin teoksen, joka on ilmava ja raikas. Teos paljastaa läheltä monia yksityiskohtia, ja kaukaa katsottuna valo ja väri sulautuvat yhteen aaltomaiseen kaareen. 

Merimerkit

Tässä teoksessa taiteilija nostaa esiin merenkulussa käytettäviä väylämerkkejä. Teokseen kuuluu paitsi muurin muraali, myös sillan pilarit.

Teoksessa olevat keltamustat länsi- ja etelämerkit viittaavat Hangon maantieteelliseen sijaintiin.

Punavalkoinen viittaa siihen, että kaikkialla on kulkukelpoista vettä, jonka taiteilijan mielestä sopii yleiseen mielikuvaan Hangosta.

Äänestys on auki 4.–11.6.  Raati valitsee lopullisen teoksen, ja yleisön ääni otetaan huomioon valinnassa. 

Raatiin kuuluvat taiteilija Sandra Kantanen, Pro Artibus-säätiön toimitusjohtaja Nina Toppila, Hangon kaupungin kulttuurijohtaja Jennika Friman ja Väyläviraston aluepäällikkö Erkki Mäkelä.

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 10 000 euroa. Valmis teos julkaistaan ylikulkusillan valmistettua loppuvuodesta. Teos tulee sillan eteläpuoleiseen päähän, johon rakentuu leveä tukimuuri.

> Uuden sillan tukimuuriin tulee seinämaalaus − kilpailu on avattu, palkintona 10 000 euroa (Hanko-nyt.fi 12.4.)

> Äänestysohjeet kaupungin nettisivulla

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Linkistä ei löytynyt äänestysohjetta:(
Kulkija

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi