(0) kommenttia

Uuden sillan tukimuuriin tulee seinämaalaus − kilpailu on avattu, palkintona 10 000 euroa

Muraalille on paikka sillan alla uudessa tukimuurissa.

Hangossa on syntynyt ajatus, että uuteen ylikulkusiltaan voitaisiin luoda taidetta. Sillan eteläpäähän rakennetaan iso tukimuuri, jossa on paljon tilaa seinämaalaukselle.

Muraali-idea on syntynyt hiljakkoin, alkuperäisiin suunnitelmiin se ei ole kuulunut.

− Idea kilpailun järjestämiseen lähti siitä, kun näin havainnekuvan ja kuvassa tukimuuri näyttää kuin tyhjältä kankaalta, johon kaivataan vähän eloa, kertoo Hangon kulttuurijohtaja Jennika Friman.

Uutta ylikulkusiltaa rakennetaan parhaillaan, ja sen pitäisi olla valmis ensi vuodenvaihteessa.

Taideteoskilpailun järjestävät yhdessä Hangon kaupunki, Väylävirasto ja siltaurakoitsija Kreate Oy.  

Taidekilpailuun voivat osallistua henkilö, joka on täyttänyt 18 vuotta, työparit ja työryhmät.

Ehdotus tulee jättää viimeistään ma 31.5.2021 klo 12.00. Ohjeet ja kilpailusäännöt löytyvät Hangon kaupungin kotisivuilta www.hanko.fi/taidekilpailu.

Kun kilpailuaika on päättynyt, kilpailuraati käy läpi kaikki ehdotukset. Arvostelussa huomioidaan ehdotusten taiteellinen laatu ja toteutustapa.

Kilpailuraati valitsee kolme finalistia, joista yleisö saa äänestää suosikkinsa. Kun lopuksi valitaan voittaja, raadin jokaisella jäsenellä on yksi ääni ja viides ääni on yleisöäänestyksen suosikki.

Raadin jäsenet ovat Hangon kaupungin kulttuurijohtaja Jennika Friman, taiteilija Sandra Kantanen, Pro Artibuksen toimitusjohtaja Nina Toppila ja Väyläviraston aluepäällikkö Erkki Mäkelä.

Kilpailun voittaja palkitaan 10 000 eurolla.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi