(1) kommentti

Uusi hotelli Tehtaanniemelle sai kaavan yli 10 vuoden käsittelyn jälkeen – Roxxin kohtalo nousi taas esille

Ravintola Roxxin tontilla on vuokra-aikaa jäljellä tällä erää runsaat neljä vuotta.

Hangon kaupunginvaltuusto hyväksyi tiistai-iltana yksimielisesti Tehtaanniemelle asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa hotellin rakentamisen alueelle.

Kaavaprosessi on ollut pitkä ja monivaiheinen. Se on laitettu liikkeelle vuonna 2009.

Valtuusto päätti kaavasta jo kerran vuonna 2017, mutta hallinto-oikeudessa päätös kumottiin valituksen jälkeen.

Itse asiassa Tehtaanniemi-hankkeella on paljon pidemmät juuret.

Valtuutettu Yrjö Sahlstedt (r.) muisteli, että alkusanoja kaavahankkeelle lausuttiin jo vuonna 1988 Galgaryn olympialaisten aikaan, jolloin Matti Nykänen toi Suomeen kolme kultaa.

Valtuustossa Rolf Nyström (sit.) yritti saada palautettua kaavaa vielä uuteen valmisteluun, mutta kukaan ei kannattanut esitystä.

Nyström väitti, että kaavamuutos luo uhkakuvan Ravintola Roxxin tulevaisuudelle. Asiasta keskusteltiin kiivaasti noin neljä vuotta sitten, ja jopa mielenosoitus nähtiin kaupungintalon edessä ravintolan puolesta.

Kaava-aineiston vanhoista liitteissä Nyströmin löysi maininnan, että tavoitteena on siirtää ravintolatontti toisaalle kuin myös myyntikojut.

Useammalla puheenvuorolla yritettiin vakuutella Nyströmille, että kyseessä olevalla kaavalla ei ole mitään tekemistä Roxxin tontin kanssa, koska se ei kuuluu edes kaava-alueeseen, josta päästöstä ollaan tekemässä.

Kaupunginjohtaja Denis Strandell muistutti, että Roxx-maininnat liittyvät vanhoihin liitteisiin, kun koko Itäsataman kaavoitusta käsiteltiin eikä niillä ole mitään tekemistä nyt päätettävän kaavan kanssa.

Roxxin tontti ja sen ympäristö tulevat esille ja päätettäväksi sitten, kun Itäsataman asemakaavoitusta jatketaan.

Strandell muistutti myös, että tämän vuoden tammikuussa kaupunginhallitus on jatkanut Roxxin vuokrasopimusta vuoden 2025 loppuun.

Valtuuston hyväksymä asemakaavamuutos käsittää kylpylän, viereisten uusien asuintalojen, uimahuoneen ja uimarannan alueen. Uusi kaava mahdollistaa alueen asunnoissa ympärivuotisen asumisen.

Uimahuoneen katulinjaus säilyy entisellään.

Regatta Resorts Oy on jo useamman vuoden kertonut olevansa valmis rakentamaan hotellin kylpylän viereen.

> Yllätyskäänne koulujen lakkautuksessa – tuore sisäilmatutkimus sai valtuuston epäröimään, asia palautettiin

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Ihmeellistä että tekstiä ravintolatontin kohdalta ei muutettu. Epävarmuustekijä yrittäjälle tulevaisuutta ajatellen. Hanko ei aina ole yrittäjien puolella, vaikka näin halutaan ymmärtää.
Pter "Stena" Stenström

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi