(2) kommenttia

Vajaat 1 200 hankolaista on äänestänyt – tällä vauhdilla ennakkoäänestys on vilkkaampaa kuin viimeksi

Hangossa on ennakkoäänestys ollut laimeampaa kuin koko maassa ja hieman vaisumpaa kuin Uudellamaalla. Yhdeksän päivän jälkeen äänestysprosentti on 17,2.

Hangossa on äänestänyt tähän mennessä 1 181 äänioikeutettua. Naiset ovat olleet vähän miehiä aktiivisempia.

Koko maassa äänestysvilkkaus on nyt 18 prosenttia ja koko maassa 19. Raaseporissa on äänestänyt 15,8 prosenttia äänioikeutetuista.

Ennakkoäänestyspäiviä on vielä jäljellä viisi. Varsinainen vaalipäivä on 13.6.

Viime kuntavaaleissa Hangon äänestysaktiivisuus oli 62,1 prosenttia, ja ennakkoon äänesti vajaat 25 prosenttia äänioikeutetuista.

Jos ennakkoäänestys jatkuu vähintään samaan tahtiin kuin tähän saakka, Hangossa päästään ennakkoäänestyksessä yli neljän vuoden takaisen luvun semminkin, kun äänioikeutettuja on tällä kertaa 346 vähemmän kuin vuonna 2017.

Viime kuntavaaleissa ennakkoäänestys jatkui viikon, tällä kertaa kaksi.

Hangossa ennakkoäänestys on kaupungintalolla. Äänestää voi myös viikonvaihteessa ja tietenkin myös kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa muuallakin kotimaassa ja ulkomailla.

Ennakkoäänestys on myös mahdollista Lappohjan koululla (Koulukuja 4) lauantaina 5.6. klo 10.00-14.00.

Varsinaisena vaalipäivänä ensi viikon sunnuntaina on kuusi äänestyspaikkaa.

Hangon valtuustoon valitaan 31 valtuutettua. Neljä vuotta sitten valtuutettujen lukumäärää vähennettiin neljällä.

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

@ääni realistille
Noin ei voi laskea. Valtion velka ei ole sama kuin kunnan velka joka ei ole sama kuin yrityksen velka joka on erilainen kuin yksityisen velka. Olen joksenkin samaa mieltä loppupuoliskon kanssa, mutta omasta mielestäni ensimmäinen puolisko on PS silmänlumetta.
Velkaa pitää myös suhteuttaa tuloihin ja varallisuuteen. Suurin ongelma ei ole 65,5 miljoonaa (vähän kuin pieru tuuleen) vaan se että ollaan (kohta) siinä tilanteessa että 2/3 on työelämän ulkopuolella. Elikkä pienet/nuoret, työttömät, sairaat ja vanhat. Hanko voi myydä valmiin Koverharin sataman ja kuitata 1/3 veloista.
On toivoa niin kauan kun ei oteta velkaa pyörättämiseen. En usko että tämä hypetys kestää, isot kaupungit ja tunnin matka jatkuvat kasvamistaan. Ensi kesänä kaikkien pitää päästä muualle kokemaan uusia asioita. Tämä vaihe on kuin pettämistä. Nyt on fiilis ja uuden viehätys. Mutta kohta maailma palaa normaalitilaan ja todellisuuteen. Kaikkea ei voida (eikä haluta) hoitaa etänä ja silloin ollaan täällä kun muut tutut ovat siellä melkein kahden tunnin matkan päässä.
30% perheen kuntaverosta lomakunnalle voisi helpottaa asiaa. Mutta siihen isot kaupungit eivät koskaan taivu...
Johannes Laxell
Italian valtion velka on n. 2 587 000 000 000 euroa .Asukkaita n.60 360 000.
Velkaa per asukas on 42859e.

Hangolla on velkaa n. 65 400 000e.
Asukkaita 8182.
Velkaa per asukas n. 7993e.

Italian katastrofiin on vielä matkaa...


Eu:n yhteisvelkavastuu tuskin koskee ikinä meitä, kyllä Saksan,Ranskan ja Italian jne.pankkiirit meiltä omansa ottavat.
Italia jo vaatii hädissään yhteisvastuuta ja kaikkia mahdollisia pelastuskeinoja.Meidän pitäisi maksaa Italian ym.velkamaiden velat.

Mutta meidän hankolaisten on myös syytä kysyä valtuustoon pyrkiviltä, millä keinoilla he aikovat saada massiivisen, lähes kolme kertaa maamne keskiarvoa suuremman oman velkataakkamme ensin puolittumaan ja sitten siitä vielä puolittumaan?

Tämä on se tärkein asia näissä vaaleissa.
Pehmeitä arvoja on niin kiva julistaa, mutta ihan ekaksi lompsa tarttis olla lyönnissä.

Odotellaan ehdotuksianne.
ääni realistille

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi