(3) kommenttia

VBO aikoo sulkea Hangon rautakaupan – kannattavuus on ollut pitkään heikko

VBO harkitsee rautakauppansa sulkemista Hangossa. Sale-myymälää ei sen sijaan aiota sulkea.

Osuuskauppa Varuboden-Osla harkitsee Hangon rautakaupan sulkemista. Mahdollinen sulkemispäätös tehdään kohta alkavan kesän loppuun mennessä.

Rautakauppatoiminnan kannattavuus on Hangossa ollut VBO:n mukaan jo pitkään heikko.

VBO luopui rautakaupasta Kirkkonummella jo vuonna 2013, jonka jälkeen osuuskaupalla on toimialueellaan vain yksi rautakauppa eli Hanko.

S-Rauta Hangon toimintaa on pyritty kehittämään, mutta tulosennusteet eivät osoita muutosta tilanteeseen, kertoo osuuskauppa nettisivuillaan.

Tämän vuoksi VBO harkitsee yksikön sulkemista, ja on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko S-Rauta Hangon henkilökuntaa, eli 5 henkilöä.

Henkilökunnalle pyritään ensisijaisesti tarjoamaan työtä Varuboden-Oslan muista toimipaikoista.

Rautakaupan yhteydessä oleva Sale jatkaa toimintaan VBO:n mukaan joka tapauksessa, eikä sitä olla lopettamassa.

VBO on valmis aloittamaan uuden S-marketin rakentamisen heti, kun se on asemakaavan puolesta mahdollista entisen Teboilin tontille Halmstadinkadun uuden sillan viereen.

S-marketin pihalle tulee myös uusi ABC-polttoaineasema. Santalantien ABC on yhä suljettu, eikä se avaamisesta ole tietoa. Vaasan hallinto-oikeus käsittelee parhaillaan aseman ympäristölupaan liittyvää valitusta, jonka ely-keskus on tehnyt.

VBO:n rautakaupan lopettamisesta kertoi ensin Yle Västnyland.   

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

@Höpöhöpöjälleen
En ehkä ole kanssasi ihan samaa mieltä. Pks-asukkaat ovat luultavasti kannatelleet aika paljon jo vuosia. Lista MAHDOLLISISTA syistä voi olla aika pitkä. Vähänkin suuremmat yritykset tilaa suoraan "tukusta". Internet antaa hurjat valikoimat kaikkialta maailmalta aika nopeilla toimituksilla. Kotimaassakin Bauhaus, taloon.com, K-Rauta ja muut pistävät kilpailun pystyyn.
JOS rautakauppa menee kiinni niin lupaus Salen jatkosta kuulostaa aika kovalta. Uusi toimija jonka kanssa voi tehdä yhteistyötä antaisi paremmat edellytykset, mutta kuka olisi halukas aloittamaan? Ja kenelle VBO haluaisi vuokrata/myydä?
Kaikki nämä pienet kaupat pitää kilpailla isoja vastaan. Jos ei parjää hinnalla eikä saatavuudella niin se on asiakaspalvelusta kiinni. Olen täysin varma siitä että kaikki tekevät parhaansa, mutta palvelu maksaa. Jos palkkaa jonkun niin myyntiä pitää tulla paljon lisää. Palkka ja kulut 50-60 000€, kuinka paljon pitää myydä että kate maksaa palkan? Vaatii syvää tietämystä että ymmärtää miten laivan saisi käännettyä. Kun katsoo näitä uusia asuntoja/taloja joita nyt on rakenteilla niin niissähän ei vissiin tarvita niin paljon työkaluja/pihakalusteita. Haluaisin mielelläni sanoa "Kyllä se tästä" mutta minut on kasvatettu niin että on rumaa valehdella. Elikkä pysyn hiljaa ja annan puhevuoron jollekulle toiselle joka osaa paremmin "kehittämistä" ja "markkinoiden kasvattamista". Rakennetaan yhdessä pilvilinnoja ja laitetaan silmälaput niin kaikki järjestyy :)!
Johannes Laxell
Ei ole Koronan aiheuttama remonttibuumi kerinnyt Hankoon?kertoo osaltaan Hangon asukkaskehityksen tulevaisuudesta.pks alueelta tulevat ihmiset tulevat valmiiksi gryndattuihin asuntoihin.näillä ihmisellä pysyy kädessä läppäri ja älypuhelin.ei vasara.
Höpöhöpöjälleen
Taas Hankoon uusi "palveluaukko", jota Tokmanni ja Ekholm ei pysty täysin paikkaamaan!
Asiakasomistaja

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi