(0) kommenttia

Veneonnettomuudesta valmistui raportti – vene karkasi kuljettajan hallinnasta noin 185 km/h-nopeudessa

Katsojaveneessä menehtyi lapsi ja yksi henkilö loukkaantui. (kuva: Poliisi)

Onnettomuustutkintakeskus on julkistanut laajan raportin viime kesänä Poker Run -tapahtumassa sattuneesta veneonnettomuudesta. Raportissa ei oteta kantaa syyllisyysseikkoihin, joita tutkii poliisi.

Raportissa todetaan, että nopeusmittausajoon osallistunut vene lähti noin 100 solmun (185 km/h) nopeudessa kuljettajan hallinnasta ja ajautui katsojaveneiden joukkoon.

Turmassa kuoli lapsi ja yksi henkilö loukkaantui samassa veneessä.

Yleisötapahtuman suunnittelussa ja järjestelyissä oli Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan puutteita.

Onnettomuuden kannalta olennaista olisi ollut parempi nopeusmittausradan merkintä, paikan valinta, turvaetäisyydet, veneiden katsastusmenettely sekä osallistujien ja yleisön opastus. Nopeusmittausajoa varten ei ollut kirjallista suunnitelmaa, todetaan raportissa.

Onnettomuusvene oli rekisteröity tavanomaiseen vesiliikenteeseen. Veneen turvallisuutta vähensi se, että siinä ei ollut kilpaveneille tyypillistä jalkakäyttöistä kaasua. Lisäksi turvakytkimen naru oli liian pitkä.

Suuritehoisten veneiden määrä on kasvussa, mistä voi aiheutua riskejä. Veneiden tekniset vaatimukset kuten myös kuljettajille asetetut vaatimukset ovat varsin sallivia, Otkes toteaa.

Onnettomuustutkintakeskus antaa suosituksia vastaavien tapahtumien järjestelyihin.

> Raportti on luettavissa täältä

Onnettomuudesta on poliisitutkinta kesken, ja se valmistuu näillä näkymin ennen kesää.

Poker Run -tapahtuma on tarkoitus järjesteää ensi elokuussa, mutta nopeustestiajoa ei järjestäjien mukaan ole. Sen sijaan tapahtumaan on suunniteltu ilmailunäytös.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi