(0) kommenttia

Viking Linen matkustajalaiva vierailee Hangossa – laiva tuo matkustajia päiväksi Hangon Regattaan

M/S Gabriella on Hangossa 8.7.

Viking Line järjestää yhteistyössä Hangon kaupungin ja sataman kanssa kesällä harvianisen risteilyn. M/S Gabriella saapuu heinäkuussa Hangon Länsisatamaan.

Gabriella vierailee perinteisen Hangon Regatan ensimmäisenä kilpailupäivänä, jolloin kaupunki on täynnä tapahtumia. Matkustajat kuljetetaan suoraan Hangon keskustaan, jossa heillä on aikaa viettää koko päivä.

Samanalainen risteily järjestetään myös Kotkan Meripäiville.

– Tämä on harvinaislaatuinen tilaisuus sekä paikallisille että matkustajille. Paikalliset näkevät M/S Gabriellan omilla kotikonnuillaan ja matkustajat saapuvat suomalaisella risteilijällä näihin satamiin, kertoo Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander.

Opastetussa ohjelmassa on kiertokävely historiallisessa Hangossa ja vierailu suljetulle Russarön linnakesaarelle. Viking Linen vieraille on katettu lounas Hangon Casinolla.

– Meille tämä on jännittävä, uusi mahdollisuus esitellä kaupunkiamme esimerkiksi heille, jotka eivät omista autoa, sillä Hankoon ehtii tutustua päivän aikana kävellen. Hangon Regatta tarjoaa veneilystä kiinnostuneille ohjelmaa, rantapäivästä haaveileville perheille meillä on 30 kilometriä hiekkarantaa ja kaupunki on täynnä historiaa siitä innostuville, kertoo Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

Gabriella on Hangossa 8.7.  Risteily kestää yhden päivän ja kaksi yötä. Laiva käy mennen tullen myös Tallinnassa.

Laivayhtiöt ovat joutuneet miettimään ensi kesäksi uusia risteilykohteita Helsingistä koronarajoitusten takia. Viime kesänä risteilyjä tehtiin Riikaan ja Maarianhaminaan Tukholman sijaan.

Hangon Satamalla ei ole ollut matkustajaliikennettä isommassa kaavassa Superfast Ferriesin poisjäännin jälkeen. Se lopetti reitillä Hanko -Rostock vuonna 2006.

−Tämä on Hangon satamalle jännittävä ja mielenkiintoinen asia ja toivomme, että tämä tuo satamaan lisää risteilyliikennettä vastaisuudessa, sanoo Hangon Sataman markkinointipäällikkö Nina Häggroth.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi