(0) kommenttia

Yli 15 kuukautta jatkuneita rajoituksia puretaan – laki määrää yhä näistä asioista Hangossa

Koronarajoituksia on höllennetty Hangossa tästä päiväistä lähtien. Erilaisia rajoituksia on ollut voimassa yli 15 kuukautta.

Kokoontumisrajoitukset on purettu Hangossa kokonaan 15.6. lähtien..

Hanko lasketaan tällä hetkellä koronatilanteessa alimmalle perustasolle. Espoo, pääkaupunkiseutu ja Keski-Uusimaa ovat pykälää korkeammalla kiihtymisvaiheen tasolla.

Perustasolla ei ole enää kokoontumisrajoituksia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki lakiin perustuvat koronamääräykset olisivat poistuneet.

Ravintolarajoitukset ovat edelleen voimassa ja aukioloja säädellään. Ravintoloiden rajoituksista päättää valtioneuvosto erikseen.

Määräysten mukaan erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytössä täytyy noudattaa tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia.

Asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Toiminta-ohjeet on oltava näkyvillä. Niissä annetaan ohjeita, miten riittävä etäisyys ylläpidetään ja missä käsiä voi puhdistaa.

Asiakasitloissa ja tapahtumissa on tehostettava edelleen tilojen ja pintojen puhdistamista.

Asiakkaiden ja osallistujien oleskelu on järjestettävä sillä tavoin väljästi kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Tarkkoja turvavälimääräyksiä ei enää ole.

Mahdolliset asiakaspaikat on sijoitettava riittävän etäälle toisistaan.

Maskien käyttöä suositellaan edelleen laajasti kuten esimeriksi joukkoliikennevälineissä

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi