(0) kommenttia

Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet sisällä kielletään myös Hangossa – kielto voimaan ensi maanantaina

Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet sisätiloissa kielletään koko Uudellamaalla ensi maanantaista lähtien kolmeksi viikoksi. Kielto on ehdoton.

Taustalla on koronatilanteen paheneminen Uudellamaalla ja erityisesti pääkaupunkiseudulla. Hangossa tartuntatilanne on pysynyt samana yli kuukauden.

Päätöksen yleisötilaisuuksien kiellosta teki tänään perjantaina Etelä-Suomen aluehallintovirasto, jolla on siihen lakiin perustuva oikeus.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Päätös tulee voimaan maanantaina 23.11. ja on voimassa kolme viikkoa 13.12. saakka.

Aluehallintoviraston kielto koskee yleisötilaisuuksia kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja urheiluotteluita, joissa on yleisöä.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan viranomaisten koronaohjeita turvaväleistä ja hygieniasta.

Marraskuun ajan Uudellamaalla on voinut järjestää yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos niissä on noudatettu ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Kieltämällä kokonaan yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa pyritään välttämään tarve tiukemmille ja laajamittaisemmille rajoituksille, avi toteaa.

Muita uusia rajoituksia ei avi määrännyt. Ravintoloita koskevat määräykset jatkuvat entisten päätösten mukaan.

Hangossa ei ole THL:n rekisterin mukaan todettu yli kuukauteen yhtään uutta koronatartuntaa.

Tähän mennessä Hangossa on tullut ilmi 9 tartuntatapausta, kaikki niistä elokuun alun jälkeen.

> Hanko on Uudellamaalla ainut kunta, jossa ei ole todettu tartuntoja kuukauteen (Viisykkönen 17.11.)

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi