(3) kommenttia

Yrittäjät arvostelevat rajoituksia – Miksi Hangossa samat määräykset, vaikka koronatilanne täysin erilainen?

Hankoon odotetaan koulujen syyslomamatkalaisia. Monissa etelän kouluissa lomat alkoivat jo, joillakin paikkakunnilla on lyhyt loma ensi viikon lopulla.

Hangon yrittäjäyhdistys lähettää kitkeriä terveisiä maan hallitukselle uusista koronarajoituksista ja niiden soveltamisesta samalla tavalla koko maakunnan alueella.

Hangon Yrittäjät ry:n mielestä yritysten liiketoimintaa rajoitetaan kohtuuttomasti Hangon kaltaisilla alueilla, joissa koronatilanne ei mitenkään anna siihen aihetta.

Eniten rajoitukset iskevät Hangossa ravintola- ja matkailualalle, joka hiljenee muutenkin kesäsesongin jälkeen, yrittäjät muistuttavat.

Tartuntatilanne ei ole juurikaan muuttunut Hangossa kuukauteen. Todettuja tartuntoja on koko koronaikana (tilanne 11.10.) todettu kuusi, joista yksi on tuore perjantailta.

> Koronan kiihtymisvaihetta seurataan päivittäin – Hangossa ei ole merkkejä, että tilanne olisi muuttunut (Hanko-nyt.fi 30.9.)

Hangossa odotetaan syyslomamatkailijoita, kun etelässä koulujen syyslomat ovat alkaneet.

Yrittäjäyhdistys vaatii hallitukselta lisää alueellisuuden huomioimista koronarajoituksissa.

Hankolaiset yrittäjät kokevat isona ongelmana myös kaikkien ravintolatoimintojen yhteen niputtamisen. Koko alaa ajetaan alas yökerhoista lähteneiden muutaman ketjun takia.

Lounasravintoloita, ruokaravintoloita, kahviloita ja hotellien aamiaisravintoloita koskevat samat säännöt kuin yökerhoja, vaikka näistä ei ole osoitettu vielä yhtään tartuntaketjua, kannanotossa todetaan.

Moni ruokaravintola joutuu yrittäjien mukaan tosissaan miettimään, kannattaako ovea pitää auki, jos kattauksia ehtii tehdä vain yhden ja salissa saa olla vain puolet asiakkaista.

Täydet hotellit saavat tarjoilla aamiaista vain puolityhjille saleille.

Pahimmillaan ylimitoitetut rajoitukset saavat loputkin asiakkaat karttamaan liikkumista ja silloin monella yrityksellä saattaa jäädä enää vain yksi vaihtoehto: laittaa lappu luukulle, Hangon Yrittäjät pelkää.

> Hangon Yrittäjät ry kannanotto (9.10.)

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Ymmärsin jonkin ministerin lausunnosta, että lain mukaan rajoitustoimia ei ole mahdollista
kohdentaa erilailla erilaisiin ravintolatyyppeihin.

Satunnainen turisti
Koronalle ei kukaan voi enää mitään, mutta tilanne Hangossa on vielä hyvä. Tämän hyvän tilanteen säilymisen vuoksi on tehtävä päätöksiä. Luuletteko hyvät yrittäjät oikeasti, että jos tilanne huonontuu leviämistasolle, että teillä riittää asiakkaita yhtään? Näillä rajoitustoimilla on toivoa, että epidemiatilannetta saadaan hillittyä ja edes jonkinlainen ravintoloiden/yrittäjien toiminta on kannattavaa.
Asiakas
Onhan meillä jo taas 1 henkoilö
SI78

Kommentoi

Seuraa hanko-nyt.fi